четвер, 28 травня 2020 р.

Нові книжкові виставки

     Очікуючи завершення карантину, працівники відділу обслуговування центральної бібліотеки підготували для своїх читачів нові книжкові виставки. Деякі з них актуальні вже сьогодні, тому я вирішила презентувати їх для віртуального перегляду. Виставка-життєпис «Він одкидав прикраси золоті», щоб Україні бути вірним сином» присвячена Маркові Кропивницькому, якому 7 травня виповнилось 180 років. Великому українцю присвятив такі поетичні рядки Максим Рильський:
«...Артист, художник з голови до ніг,
Він сміхом потрясав притихлу залу,
Скорботою будив юрбу опалу
І слово, як алмаз, беріг.
Блажен народ, що мав такого сина,
Там, де його терниста путь ішла,
З нових квіток і колосків звила
Вінець йому безсмертний рідна Україна".
     На виставці зібрані матеріали про життєвий шлях М. Л. Кропивницького, «де терен з лавром сплівся», про його діяльність як одного з корифеїв українського театру, драматичні твори видатного письменника та літературна критика.
У цьому році ми запланували цикл книжкових виставок «Світ навколо нас: рослини». Його відкриває виставка-букет «Квітуча моя Україна бузковим розмаєм цвіте». Завдяки пишності цвітіння, красі квітів і їх чудовому аромату бузок уособлює місяць травень – перехід від весни до літа. Про те, як в усі часи бузкова магія надихала на любов і творчість, як народжувались вишукані поетичні рядки і створювались живописні полотна – про все це на нашій виставці.



 

Немає коментарів:

Дописати коментар