пʼятницю, 2 жовтня 2020 р.

"БІБЛІОТЕКА У ГРОМАДІ: від інформаційної установи до місця спілкування"

Зміни в суспільстві ставлять нові вимоги і до діяльності бібліотек. Поряд з їх незмінною інформаційною функцією в час комп’ютеризації вагомим стає їх визначення як місця спілкування, комфортного для відвідувачів.
Центральна бібліотека об’єднує любителів з краєзнавства, які прагнуть поділитися своїми знахідками і доробками з історії краю, ознайомитись з новинками однодумців. Так з’являються видання бібліотеки такі як дослідження Дениса Дрозда «Село Єліне. Історичний екскурс», або колективна робота бібліотекарів - фотоальбом «Дерев`яне мереживо Сновщини», щорічно проходять Сновські краєзнавчі читання.
Конкурс патріотичної поезії ім. Леоніда Тереховича, який проводиться з врученням грошової премії Сновської міської ради, привернув до бібліотеки поетично обдарованих людей та шанувальників поезії.
Створений у відділі обслуговування центральної бібліотеки простір здоров’я уже має своїх прихильників: тиск чи вагу виміряти, переглянути літературу.
У Фейсбуці діє група «Бібліотека – простір для спілкування».
На новий рівень вийшла бібліотека для дітей: для малечі тут діє «Бібліоняня», «Казкотерапія», для старших – «Бібліотусовки». Всі діти з задоволенням у бібліотеці грають у різноманітні ігри, роблять вироби своїми руками, беруть участь у виставах лялькового театру, вікторинах і конкурсах, як то онлайн-конкурс «Stand-Up Книга #», книжковий подіум «Книга-клас!», рубрики у Фейсбуці «Книжковий позитив», «Дитяча бібліотека: казки-онлайн».
Під час відзначення Дня міста та Дня Державного Прапора центральна і дитяча бібліотеки яскраво представили свою роботу на загал.
З метою збільшення зацікавленості користувачів книгою і бібліотекою впевнено роблять кроки із створення дитячих ігрових майданчиків В. Щимельська, Сновська, Займищанська, Рогізківська сільські філіали бібліотек.
Музейна кімната створена у Займищанському філіалі, на стадії становлення – у Сновському, етнокуточки діють у Рогізківському та Староруднянському філіалах.
Сновська міська рада під керівництвом Олександра Медведьова та відділ культури і туризму міської ради під керівництвом Наталії Добненко приділяють велику увагу розвитку та покращенню матеріальної бази бібліотечних закладів. Здійснено ремонт і оновлення інтер’єру відділу обслуговування центральної і дитячої бібліотек, завершується ремонт бібліотеки у с. Петрівка, часткові ремонти пройшли у бібліотеках Сновського та Старої Рудні, почалась заміна вікон у Кучинівській книгозбірні.
Бібліотека стає затребуваним місцем інформації, комунікації та дозвілля, відгукуючись на потреби жителів громади.
За інформацією директора Сновської централізованої бібліотечної системи Ніни Мокросноп


 

Немає коментарів:

Дописати коментар