четвер, 23 березня 2023 р.

Бібліотекарі області вчилися технічному редагуваню

 23 березня для бібліотекарів області відбулося третє заняття онлайн-курсу «Видавнича діяльність бібліотек: від теорії до практики» на тему «Технічне редагування тексту». Навчання на платформі ZOOMпровела головна бібліотекарка науково-методичного відділу Чернігівської ОУНБ Ольга Шурубенко.
Розпочали з аналізу практичних завдань попереднього заняття (оформлення вихідних відомостей видання), які слухачі курсу надсилали протягом тижня на електронну адресу науково-методичного відділу.
Впродовж заняття учасники дізналися про основні завдання технічного редагування, ознайомилися з різноманітним набором технічних параметрів тексту, особливостями оформлення дитячих видань.
Наприкінці заняття бібліотекарі отримали нові практичні завдання.
Курс «Видавнича діяльність бібліотек: від теорії до практики» розрахований на кілька занять і має на меті покращити якість видавничої продукції бібліотек області, залучити до видавничого процесу ті бібліотечні заклади, які роблять перші спроби належного оформлення та видання текстових матеріалів. По закінченні курсу всі слухачі отримають сертифікати.
 





 


 

Немає коментарів:

Дописати коментар