понеділок, 23 вересня 2024 р.

Презентація книги «По обидва береги серця»

18 вересня у Прилуцькій міській центральній бібліотеці ім. Л. Забашти відбулась презентація книги «По обидва береги серця». Над книгою працювали доцент кафедри української літератури, методики її навчання та журналістики Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя, письменник, літературознавець, член НСПУ та НСЖУ Олександр Забарний та художник-оформлювач, автор оригінального макета видання, прилуцький художник Анатолій Риженко (який, на жаль, відійшов у вічність). Це повісті, нариси та есе про життєвий і творчий шлях відомих художників Поліського краю.
Книга вийшла за кошти Благодійного фонду «Благовіст Чернігівщини», засновником якого є Почесний громадянин міста Анатолій Мирошніченко.
Автор книги Олександр Забарний розповів про історію створення книги, про художників, спогади про яких увійшли в книгу, та теплим словом згадував натхненника і співавтора Анатолія Риженка.
З виходом книги авторів та усю прилуцьку громаду вітала очільниця міста Ольга Попенко. Презентація видання відбувалась у День міста, тому Ольга Михайлівна подякувала авторам за гарний подарунок громаді.
Депутат Прилуцької міської ради, член правління фонду «Благовіст Чернігівщини» Олексій Гавриш та директор цього фонду Світлана Бірюзова доповнили інформацію про вихід книги та подарували видання усім художникам міста, бібліотекам та запевнили, що книга буде передана до всіх освітніх закладів.
До обговорення книги долучились член СХУ, заслужений художник України Віктор Шульга, прилуцький художник Євген Постульга, видавець із Ніжина, де друкувалось видання, Микола Лисенко, депутат Прилуцької міської ради минулих скликань Віктор Копачевський та ін.
Директорка бібліотеки Людмила Зубко привітала громаду з Днем міста і подякувала всім причетним до створення книги за гарне ошатне видання, яке буде слугувати не одному поколінню читачів.
Музичним вітанням для усіх присутніх стала пісня на слова Лілії Черненко, музику Вікторії Копасової «Рідне місто» у виконанні старшого викладача, завідувача вокального відділу музшколи ім. Л. Ревуцького Олександра Козленка.

Джерело доступу: https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=835198452144083&id=100069618078650&mibextid=qi2Omg&rdid=zAw70FxWYYOUv0IR

 


Немає коментарів:

Дописати коментар