понеділок, 3 лютого 2020 р.

Поетична імпреза у Сновській центральній бібліотеці

    У центральній бібліотеці відбулася творча зустріч учасників літературного конкурсу патріотичної поезії ім. Леоніда Тереховича 2019 року. Присутніх вітала Наталія Добненко, начальник відділу культури і туризму Сновської міської ради. Провідний бібліотекар Світлана Вітинник та бібліограф Тетяна Козимір представили поетично-документальну композицію «З Україною в серці. Штрихи до портрету Леоніда Тереховича», З використанням фрагментів фільму режисера Ірини Воробей «Колискова для дорослих». Органічно вписалося в композицію акапельне виконання студентками Ніжинського коледжу культури і мистецтв Дариною Білоус і Юлією Муравко пісні «Ой, пташка невеличка».
   Спілкування майстрів поетичного слова Городнянської та Сновської ОТГ, яких об’єднав конкурс ім. Леоніда Тереховича, пройшло у теплій та піднесеній атмосфері. Кожен мав можливість розповісти про власний досвід у поетичній творчості , прочитати свої вірші, а той проспівати, уже покладені на музику, як Ірина Сіра з села Сеньківка, Городнянського району.
Оплесками зустрічали виступи Ольги Сірої, Юрія Суходола, Наталії Чередниченко (переможниця конкурсу), Юлії Єрмак з Городнянщини, вірші Тетяни Нескоромних-Таланцевої, Анни Вернової, Ліани Куценко зі Сновщини.
   Присутня на зустрічі переможиця конкурсу 2018 року Ольга Лантух прочитала свої нові поезії, а автор трьох прозових творів Микола Бурдюг відзначив позитив такого спілкування і участь у ньому молодих поетів.
   Підготовлена Сновською центральною бібліотекою збірка поезій, надісланих на конкурс, була подарована авторам на згадку, а від колег з Городні стали дарунком збірочки поезій їх майстрів слова.







Немає коментарів:

Дописати коментар