пʼятниця, 10 травня 2024 р.

Музично-поетична година "Для нас лиш б'ється ночами й днями єдине в світі – серце мами!"

 Найперше слово, яке вимовляють діти в усіх країнах світу, – це слово «мама», і вже за цим святим і найріднішим словом діти навчаються інших слів своєї рідної мови.
Мати, мама, матуся, неня – такими високими словами величаємо жінку – матір. Скільки спогадів і тепла таїть у собі це магічне слово. Цим словом ми називаємо найдорожчу, найдобрішу, найкращу, наймилішу нам людину.
Мама – це найдорожче і світле, що є на світі. Вона завжди радіє успіхам своїх дітей, підтримує їх у важку хвилину, завжди щиро переживає за кожен пройдений крок. Немає людини ближчої і ріднішої! Мати навчає бути мудрими, добрими, жити, вірити, любити і надіятися.
В Україні День матері офіційно відзначається щорічно, починаючи з 2000 року, у другу неділю травня. У 2024 році ця дата припадає на 12 травня. Саме у цей день святкує День матері більшість країн світу.
До Новгород-Сіверської міської бібліотеки 10 травня завітали юні читачі на музично-поетичну годину "Для нас лиш б'ється ночами й днями єдине в світі – серце мами!"
Завідувачка сектору з обслуговування дошкільників та учнів 1-9 класів Світлана Цурган познайомила присутніх з історією виникнення свята, провела огляд літератури, що була представлена на виставці-вітанні "За все, що маю, дякую тобі". На заході прозвучали пісні Наталії Май "Мамо, мамочка моя", "Пісня про маму", українська дитяча пісня "Мамо, матусю". Читайлики із задоволенням відповідали на запитання вікторини. З дитячих вуст натхненно і святково звучали вірші про матусь.
Приємним сюрпризом мамам у це весняне свято стануть листівки, які діти зробили власноруч.

Джерело доступу: https://www.facebook.com/100079519777948/posts/431633512830638/?rdid=1iFZ6BS9hrfMThQc


 


Немає коментарів:

Дописати коментар