четвер, 30 липня 2020 р.

«Прадавні вільшанські стежки»

Село Вільшане, що в нас на Сосниччині, творилось не одне століття і не одним поколінням людей, сповнених повсякденним пошуком нових здобутків – від первісності і до сучасності. Для вільшанців – це найдорожче село у світі із його старими і новими хатами, дорогами й стежками, які прив’язують людей спогадами до рідного дому.
Час швидкоплинний і невблаганно віддаляє нас від минулого, від сивої давнини, від надбання наших пращурів. Хочеться доторкнутися до цього скарбу, щоб краще зрозуміти їхню духовність і те, що було створено дідами, прадідами. І щоб краплинка рідного села ніколи не полишала нашу пам'ять, щоб ми могли пишатися своїм минулим.
Всі ці надбання зібрані в книзі Ніни Панченко «Прадавні вільшанські стежки», яка є продовженням першої книги з історії села «Вільшане на хвилях часу». Книга складається з трьох частин. У першій частині «Із давнини до самоусвідомлення» розміщені дані за історичне минуле села, починаючи від скіфів до сіверян.
У другій частині книги «Відлуння суспільних змін» подається матеріал, який дає змогу глибше зрозуміти історичні процеси, події, суспільні зміни в країні, які вплинули на розвиток і становлення села від 1917 року.
У третій частині автор через фотографії односельців, через їхні спогади намагалась показати, як жили, працювали, розбудовували село до сучасного Вільшаного.
Велика подяка автору книги за пророблений титанічний труд.💐
Всіх зацікавлених запрошуємо ознайомитись із даним виданням в центральній та Вільшанській сільській бібліотеках. 📚📖


Немає коментарів:

Дописати коментар