середу, 8 липня 2020 р.

Публічна бібліотека Коропської громади: робота триває

         Не так давно, на одній із сесій Коропської селищної ради, ухвалили рішення створили Публічну бібліотеку, взявши до  управління громади центральну районну бібліотеку. Багато хто цікавиться: а чим же нова Публічна бібліотека відрізнятиметься від класичної? Сьогодні ми завітали на гостини у приміщення бібліотеки за адресою Поштова, 1. Директорка новоствореного закладу Ірина Євтушенко продемонструвала нам, над чим трудиться її колектив, розказала, якою ж буде бібліотека, поділилася планами й мріями про дитячий простір і кімнату матері та дитини.
  Нині тут «кипить» робота – працівники переносять книги та меблі, прибирають. Коштом місцевого бюджету селищної ради у кімнаті на фото буде облаштована головна зала Публічної бібліотеки, де проходитимуть виставки, зустрічі, презентації та інші заходи. Селищна рада виділяє кошти для встановлення вікон, проведення внутрішніх робіт. У колишній читальній залі створять дитячий простір. Роботу він розпочне із вересня. 
     До уваги юних книголюбів! Після 13 липня припиняє роботу районна бібліотека для дітей у приміщенні школи. Тепер програмову літературу учні 5-11 класів братимуть у Публічній бібліотеці на Поштовій, 1.
    Що ще нового? У Публічній бібліотеці хочуть створити кімнату матері та дитини для зручності і мам, які обожнюють книжки, і їхніх малюків, але це трохи згодом.
  Поряд із планами Ірина Михайлівна поділилася з нами дуже приємною новиною − Меценат Олег Заболотний передплатив для книгозбірні величезний репертуар періодики. Тому тепер бібліотека забезпечена газетами й журналами як ніколи за останніх 20 років. У переліку є навіть вузькоспеціалізований автомобільний журнал «За кермом». Колектив бібліотеки щиро дякує Олегу Миколайовичу за таку підтримку.
     Не можна не згадати, що багато жителів громади повірили в ідею створення в громаді Публічної бібліотеки, підтримали її розвиток. Це видно із результатів голосування за проєкт Громадського бюджету «Бібліотека – студія ДІМ», у якому йшлося про закупівлю меблів, обладнання, матеріалів і навіть лялькового театру. 688 жителів громади своїми голосами вивели проєкт на друге місце, тому він профінансується із Громадського бюджету ОТГ на 39 тисяч гривень.
Сектор інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю
виконавчого апарату Коропської селищної ради




Немає коментарів:

Дописати коментар