вівторок, 30 червня 2020 р.

Публічна бібліотека в Корюківці ще не працює. Але готується до відкриття

Після тривалої перерви ще 10 червня мала відчинити двері для відвідувачів Корюківська публічна бібліотека. Цієї події дорослі й діти чекали довгих три місяці. Проте, і працівникам книгозбірні, і її читачам доведеться ще чекати, бо ситуація з коронавірусом залишається загрозливою. 

Директор Корюківської публічної бібліотеки Корюківської міської ради Світлана Доропій каже, що за читанням, живим спілкуванням та щомісячними конкурсами вже засумували постійні відвідувачі бібліотеки. І сама царина книг зачекалася своїх відвідувачів.

Саме заради них в закладі виконали ремонт, і найголовніше — встановили нові енергоощадні вікна. Зробили невелику перестановку в приміщені та навели лад з книжками. Багато з них були досить зношені, тому їх списали. Натомість любителі почитати без діла сидіти не будуть.

У бібліотеку надійшло 1322 примірники на суму 90 тисяч гривень за державною програмою «Українська книга»

Окрім цього, керівництво завжди намагається виділяти кошти та закуповувати нову українську літературу, книжки у жанрах фантастики та фентезі, і звичайно ж, детективи та любовні романи.7

Сьогоднішня корюківська бібліотека відрізняється від тієї, що була кілька років тому. Зараз її працівники велику увагу приділяють проведенню різних культурних заходів.

Наприклад, придумали цікаві тематичні дні: «День круасанів», «День танців босоніж», «День картопляних чипсів» тощо. Влаштовують багато конкурсів, зокрема, «Книжкове літо» та нагородження кращого читача. І на цьому бібліотека не збирається зупинятися.

— «Плануємо розділити весь простір приміщення книгозбірні на зони. Щоб було окреме місце для дітей з відповідною літературою, куточки для відпочинку. Обладнаємо кімнату з комп’ютерами та всім необхідним, зал для читання зі зручними меблями», — каже Світлана Доропій.

Карантин вніс зміни у звичне життя бібліотеки. Та працівники без діла не сиділи. Весь цей час дистанційно спілкувалися зі своїми відвідувачами, проводили онлайн читання. За допомогою інтернет-сервісів вайбер та месенджер розповідали про книжкові поповнення, цікаві факти, давали корисні поради.

За період карантину книгозбірня отримала велику партію книжок, і це дало поштовх для роботи з фондом. Самі ж працівники за цей час навчались цифрової грамотності на платформі «Дія. Цифрова освіта».



Немає коментарів:

Дописати коментар