понеділок, 1 червня 2020 р.

«Краю мій, тобі моя любов»

Сьогодні Всеукраїнський день краєзнавства — щорічне свято, яке відзначається 28 травня. Його було запроваджено відповідно до рішення VI з’їзду Національної спілки краєзнавців України від 23 січня 2017 року. Саме у цей день 1925 року в місті Харкові розпочалася І Всеукраїнська конференція з краєзнавства, під час роботи якої було створено Український комітет краєзнавства. Від цієї дати, веде відлік своєї історії Національна спілка краєзнавців України.
Саме краєзнавство є безцінною скарбницею збереження історичного досвіду багатьох поколінь, всього того найкращого, що витримало випробування часом у сфері матеріальної та духовної культури України.
Високе поняття «батьківщина» починається зі знання рідного краю, історії села чи міста, вулиці, домівки та власне, свого роду, тобто місця, де людина народилася, зросла, де пройшло її дитинство. Вони передаються із покоління в покоління з молоком матері мелодією народної пісні, багатоголоссям рідної мови. Ми тільки тоді стаємо частиною народу, коли маємо глибокі почуття до землі, де проживаємо, повагу до вікових народних традицій.
В арсеналі Прилуцької центральної районної бібліотеки багатий краєзнавчий фонд та постійно діюча виставка «Краю мій, тобі моя любов», яке всебічно розкриває загадки історії рідного краю, маловідомі факти про Прилуччину, її видатних синів та дочок, що прославляли рідну землю в той чи інший час.
Пізнавайте рідний край разом з бібліотекою, не дозволяйте ніколи перериватися ниточці зв'язку зі своєю малою «батьківщиною».
Інформаційно-бібліографічний відділ.
 

Немає коментарів:

Дописати коментар