понеділок, 1 червня 2020 р.

До Всеукраїнського дня краєзнавства

Центральна бібліотека щиро вітає краєзнавців, своїх партнерів і помічників у справі накопичення і популяризації матеріалів з історії Сновщини.
Низький уклін від жителів Рогізок, Привільного, Лосевої Слободи вчителю історії Рогізківської ЗОШ Івану Стасенку за дослідження і оприлюднення історії цих населених пунктів.
Сторінки історії села Сновське перегорнула бібліотекар за професією Ніна Ісаченко у виданні «Сновське: від най давніших часів до сьогодення».
Історико-етнографічні та фольклористичні особливості села Смяч розкрив у своїй роботі її житель, за фахом вчитель історії, Микола Демиденко. А в своїй документальній оповіді «Смяч на дорогах війни у 1941 – 1943 рр.» вчитель Федір Романенко відтворює страшні сторінки окупації цього села.
Не підлягають забуттю дослідження з історії села Займище бібліотекаря Олександра Крумкача, з історії села Гірськ – вчителя історії Івана Лукаша, з історії хутора Слава – вчителя історії Івана Швидкого.
Завдяки пошуковій роботі директора Жовідської школи, вчителя історії Івана Сукаліна була досліджена і підтверджена споминами очевидців подій та фотографіями учасників діяльність Щорського підпілля у роки нацистської окупації району у 1941 – 1943 роках.
Зараз працює над історією свого рідного села Старі Боровичі письменник і журналіст Микола Максимець у тісному контакті з вчителем історії Ніною Моцар.
Готується до видання робота Дениса Дрозда, старшого співробітника Чернігівського обласного історичного музею ім. В.В. Тарновського, філії ММК «Лісоград» з історії села Єліне.
Дослідження з історії нашого міста директора Сновського історичного музею Валентини Москаленко цікаві кожному його жителю, як і археологічні дослідження місцевих територій, ініційовані вчителем історії Сновської ЗОШ І-ІІІ ст. №1, кандидатом педагогічних наук Аллою Єрмоленко. Як і документи з архівного відділу райдержадміністрації, які представляє Ірина Колодюк.
Миру, здоров’я і наснаги всім, кому не байдужа рідна земля і люди на ній – тут наше коріння.
  
 

Немає коментарів:

Дописати коментар