понеділок, 31 серпня 2020 р.

29 серпня – День пам`яті захисників України, які загинули в боротьбі за Незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України

Війна і мир…
Оці слова правічні
Пронизують історію усю
І скільки сторінок тих героїчних
Століття на плечах своїх несуть.
29 серпня – День пам`яті захисників України, які загинули в боротьбі за Незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.
29 серпня 2014 року – день, коли на Сході України загинуло найбільше українських воїнів – вони виходили з іловайського оточення. За період боїв за Іловайськ загинуло 366 українців, 450 були поранені, 300 потрапили в полон та 158 вважаються зниклими.
До Дня пам`яті захисників України у Сновській центральній бібліотеці діє виставка-реквієм «Українці – нація героїв», матеріали якої, а це книги, альбоми, документальні матеріали, розповідають про долі простих українців, їх жертовність та подвиг, який вони здійснюють кожного дня на фронті, захищаючи країну.
Ми бережемо пам`ять про наших земляків, які загинули на сході країни. Це – Костюченко Юрій, уродженець с.Займище, який загинув 4 жовтня 2014 року в боях за Донецький аеропорт та Авдієнко Максим, який народився в с. Гірськ, а загинув 5 вересня 2018 року поблизу н.п. Водяне. Волноваського району Донецької області. Матеріали про них представлені на виставці. 






 

 


Немає коментарів:

Дописати коментар