вівторок, 25 серпня 2020 р.

Концерт автентичної музики за участі колективу «Панянки» (с. Слабин)

Бібліотечний дворик став затишнішим та зручнішим завдяки депутатці міської ради #ИринаБерезинец. Пані Ірина постійно опікується потребами бібліотеки, цього разу придбала для облаштування бібліосаду літній павільйон та гойдалку. Це дало можливість забезпечити комфортніші умови для відвідувачів бібліотеки, зокрема, читачів літнього читального залу.

На оновленому майданчику вже пройшов перший масштабний захід – концерт автентичної музики за участі колективу «Панянки» (с. Слабин). Панянкам зі Слабина чернігівці аплодували стоячи.
У бібліотеці ім. М. Коцюбинського пройшло яскраве свято народної пісні
В рамках діяльності «Чернігівського центру поліської автентики», який діє при бібліотеці ім. М. Коцюбинського, у бібліотечному саду пройшло фольклорне дійство. Художній колектив «Панянки» із села Слабин представив програму із народних пісень Чернігівського району. Усі композиції прозвучали в традиційному виконанні, акапелло.
Художній колектив «Панянки» ще молодий, його створено лише минулого року. «Ми в рамках співпраці із «Центром поліської автентики» робили записи пісень у нашому селі. А потім, фактично, спонтанно виник такий гурт. Ми вже виступали на різних святах у нашій громаді. Записи виклали в Інтернет. І вже нами зацікавилися в українській діаспорі в Німеччині», – розповіла художній керівник та натхненниця створення колективу Ніна Буренок.
Наймолодшій учасниці колективу «Панянки» – 68 років, найстаршій – 94. Але їхній енергії, якою вони запалюють слухачів, позаздрять і 20-річні.
«Панянкам» аплодували стоячи та підспівували. У концертній програмі прозвучали як добре відомі, так і малознані народні пісні.
«Панянкам» вручили подарунки від Управління культури Чернігівської міської ради, депутатки міської ради Ірини Березинець та бібліотеки.
«Центр поліської автентики» планує продовжити співпрацю із колективом «Панянки» та вже планує запис та реконструкцію традиційного поліського весільного обряду.
 





Немає коментарів:

Дописати коментар