середу, 19 серпня 2020 р.

Сучасний простір для читання: в Коропі облаштовують публічну бібліотеку

 

Як інформує Коропська селищна рада Чернігівської області, створення комунального закладу «Публічна бібліотека» Коропської селищної ради знаходиться на завершальному етапі. Фактично, громада взяла в своє управління центральну районну бібліотеку та планує створити тут сучасний культурно-мистецький простір для дорослих і дітей. У липні тут почали ремонт, і вже у приміщенні бібліотеки частково замінили вікна та роблять капітальний ремонт за кошти бюджету громади.
Також бібліотека виграла у конкурсі проєктів «Бюджет участі». У його межах вони отримали 39 тисяч гривень на придбання інвентарю та меблів для закладу.
У колишній читальній залі планують створити дитячий простір. Тут розмістять подіум, на якому буде облаштована зона відпочину, додатково створять кімнату для найменших жителів громади, де мами могли б залишати свою малечу.
Директорка бібліотеки Ірина Євтушенко розповідає, що до змін у бібліотеці долучаються меценати. Зокрема, місцевий мешканець Олег Заболотний передплатив 66 найменувань періодичних видань. Бібліотека повністю забезпечена комп’ютерною технікою. Тут буде і безкоштовний Wi-Fi. У перспективі планують придбати бібліобус, що привозитиме книги до населених пунктів громади, де таких закладів немає.
Окрім цього перед ґанком бібліотеки поставили парковку для велосипедів, щоб відвідувачам було зручно добиратись до закладу. Відкриття Публічної бібліотеки планується на жовтень.
Джерело: Коропська селищна рада https://koropska-gromada.gov.ua/news/1596634219/
Чeline https://cheline.com.ua/news/culture/suchasnij-prostir-dlya-chitannya-v-koropi-oblashtovuyut-publichnu-bibilioteku-221182
 



 

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар