понеділок, 30 жовтня 2023 р.

Бібліоквест "Мова – духовне багатство народу"

Українська мова — одна з головних цінностей нашої країни, наша гордість і скарб. Українську мову неодноразово забороняли і намагалися викорінити, а над її носіями вчиняли геноцид. Наша мова пережила все це і зараз визнана однією з найкрасивіших мов у світі.
День української писемності та мови — державне свято, яке відзначають у день пам'яті преподобного Нестора Літописця. Він був письменником-агіографом, основоположником давньоруської історіографії, першим істориком Київської Русі, мислителем, вченим, ченцем Києво-Печерського монастиря.
Тож саме сьогодні юні відвідувачі зібралися в Холминській публічній бібліотеці на ігровий бібліоквест "Мова – духовне багатство народу", щоб продемонструвати свої знання та вміння з української мови. Квест включав 7 станцій, де були заховані конверти із завданнями, які покликані розвивати пам'ять, увагу, швидкість мислення та ін.
7 станція мала назву "Рідна мова", завданням якої було виразно прочитати вірш про мову. Учасники квесту впоралися з усіма завданнями. 

Джерело доступу: https://www.facebook.com/groups/211634623791472/posts/848127846808810


Немає коментарів:

Дописати коментар