четвер, 26 жовтня 2023 р.

"Про це треба говорити!"

 "Про це треба говорити!"
Саме ця фраза визначила головну тему останнього тренінгу, присвяченого "Запобіганню ґендерно зумовленому насильству: Стратегіям виявлення та реагування".
Наша тренерка Тетяна Децюк, представниця ГО «Чернігів Європейський», доцентка кафедри соціальної роботи національного університету «Чернігівська політехніка», допомогла нам створити безпечне та підтримуюче середовище для відкритих розмов. Вона провела нас крізь такі складні теми, як домашнє насильство та його форми, зосереджуючись на важливості виявлення та боротьбі  з цим соціальним викликом.
Таким чином учасниці сформували знання про причини та наслідки домашнього насильства, а також отримали навички застосування алгоритму дій у ситуації домашнього насильства під час війни.
«Ця проблема існує, хоча про неї не прийнято говорити вголос. Тож дуже добре, що ми маємо змогу обговорювати тему домашнього насильства, таким чином жінки можуть об'єднувати свої зусилля задля активної підтримки одна одної», - підкреслює учасниця пані Олена.
Захід відбувся в рамках проєкту Громадська організація "Лампа" «БІБЛІОТЕКА: ТЕРИТОРІЯ ЖІНОЧОЇ СИНЕРГІЇ».
Ініціатива впроваджується за технічної підтримки ООН Жінки UN Women Ukraine / ООН Жінки в Україні та за фінансування Жіночого фонду миру та гуманітарної допомоги ООН (WPHF) Women's Peace & Humanitarian Fund, гнучкого і оперативного інструменту фінансування, що підтримує якісні заходи для підвищення спроможності місцевих жінок у запобіганні конфліктам, реагуванні на кризи та надзвичайні ситуації та використання ключових можливостей миробудівництва.
WPHF надає термінове фінансування місцевим жіночим організаціям громадянського суспільства (ОГС) в Україні. За технічної підтримки структури ООН Жінки WPHF фінансує жіночі організації та очолювані жінками ОГС для підтримки їх важливої на передовій діяльності, надання термінової гуманітарної допомоги жінкам-біженкам та внутрішньо переміщеним особам (ВПО), а також для захисту жінок та дівчат від сексуального та гендерного зумовленого насильства.

Джерело доступу: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid02nFLrh8a8ZLfTqoNCo6P6mcKFSFtAFS7MhskotHTLtEmaW7fzW5bg6dA1Zwyfo8Bhl&id=100064712351631

 



Немає коментарів:

Дописати коментар