вівторок, 14 квітня 2020 р.

"Бібліотека + громада: разом до успіху!"

Сьогодні бібліотека є складовою частиною громади як центр задоволення потреб громадян у публічній інформації, як інформаційний посередник між владою та громадою, як центр формування інформаційних мотивів для громади, як соціокультурний центр.
Плисківська об'єднана територіальна громада була створена в жовтні 2017 року. А вже через рік на території громади розпочала свою роботу Плисківська публічна бібліотека Плисківської сільської ради Чернігівської області.
З самого початку бібліотека і громада почали свою тісну співпрацю. Бібліотека - невід’ємна частина громади. Співпраця з органами місцевої влади допомагає бібліотечним працівникам підвищувати свій авторитет серед місцевої громади.
Одним з результатів такої тісної співпраці громади і бібліотеки став літературний міні-фестиваль "Читаймо разом з нами", який з успіхом пройшов у вересні 2019 року.
Наша громада успішно захистила свій проект "Плиски - ТУРФЕСТ" на конкурсі "Малі міста - великі враження", що проводило Міністерство культури України. Складовою частиною "Плиски - ТУРФЕСТУ" був літературний міні-фестиваль "Читаймо разом з нами". На літературній сцені свої твори читали місцеві автори та звучали пісні написані теж місцевими виконавцями. Це була прекрасна нагода не лише заявити про себе нашим поетам-землякам, а й популяризувати серед жителів нашої громади поетичне слово та читання. Завдяки проведенню таких фестивалів плануємо у громаді відроджувати традиційну культуру, традиції, зацікавлювати молодь до читання, а також розвивати туризм у нашій громаді.
Сподіваємося, що плідна співпраця нашої бібліотеки і громади виль’ється ще не в один успішний проект для розвитку та добробуту нашої громади.

Немає коментарів:

Дописати коментар