середу, 15 квітня 2020 р.

"Бібліотека + громада: разом до успіху!"

Бібліотекарі Сновської центральної бібліотеки брали активну участь у проєкті ПУЛЬС / IREX з метою поширення інформації серед населення району про реформу місцевого самоврядування у 2017 – 2018 роках.
Уже на етапі планування були визначені найдієвіші форми роботи та місця найбільш зручні для контакту з людьми. На перший план вийшли сільські населені пункти, бо саме до їх жителів інформація не завжди доходить оперативно. Була визначена група спеціалістів і активістів, громадських діячів, на підтримку та допомогу яких сподівались, і не помилились. Голова громадської ради при РДА Лариса Мартиненко, начальник відділу культури і туризму Наталія Добненко завжди були поруч. У виїзних заходах брали участь перший заступник міського голови Іван Орда, спеціалісти з права та питань медичної реформи, представники міськради.
Наш логотип «Моя громада – мій добробут» та яскраві об’яви збирали бажаючих знати більше про децентралізацію. Виникало багато запитань до присутніх фахівців, запрошених представників місцевої влади, депутатів. До роз’яснень долучались бібліотекарі, які мали матеріали, надані «Пульсом» для розповсюдження.
Таким чином, відбулися виїзні консультативні пункти у селах Хотуничі, Петрівка, Нові Боровичі, Жовідь. Головне – прагнули донести людям, що добробут громади залежить саме від них.
У Сновську і селі Займище були організовані вуличні інформаційні пункти з питань децентралізації. У сквері м. Сновськ діяв консультаційний пункт «Децентралізація і реформи в дії в Сновській ОТГ», у центральній бібліотеці – кіноклуб «Децентралізація: нові можливості».
Матеріали про роботу, проведену бібліотекарями за підтримки проекту «ПУЛЬС», розміщувались на сторінках місцевої газети, на сайтах бібліотеки та міської ради, на сторінці Сновської ЦБС у Фейсбуці.
Щодо результатів, то ми тільки сіяли і сподіваємось, що на той час, коли наша Сновська ОТГ робила перші кроки, кожна наша інформація, кожна роздана нами листівка лягли в ґрунт очікування змін, які передбачають активність кожного, залежать від бажання змін на краще кожного. Ми робили, що могли. Сьогодні наша громада вступила в 5-й рік свого існування і за підсумками минулого року зайняла 4 місце по Чернігівській області.
Щодо бібліотекарів. Проєкт «ПУЛЬС» зорієнтував нас на роботу в команді, звів з цікавими людьми, з Корюківською міською молодіжною громадською організацією «Альтернатива», поглибив і наші знання із децентралізації. Виокремив важливість бібліотеки, як інформаційної складової громади. Завдяки його фінансуванню ми змогли реалізувати свої можливості в плані надання людям дуже актуальної на той час інформації про зміни, які проходять у районі. #USAID, #IREX, #АМU, #PULSE, #ПУЛЬС, #Press_Club, #Прес_клуби_ПУЛЬС


Немає коментарів:

Дописати коментар