четвер, 10 листопада 2022 р.

Бліцтурнір «Чарівні слово і душа у мові рідній возз’єднались»

Мова – одне з найцінніших надбань, які створили й залишили наші попередники. Рідне слово… Воно бринить, хвилює душу. Бо мова українська – то невичерпне джерело, скарбниця народного духу. Вона мелодійна, ласкава, ніжна, багата. Порадник і вчитель тим, хто її любить і шанує, і суддя тих, хто її зневажає.
9 листопада – День української мови та писемності… Це свято нині крокує державою по-особливому. Тому кожен громадянин України сьогодні, як ніколи, відчуває свою причетність до свого народу, до своєї мови. Бо мова – це той інструмент, який об’єднує націю у єдине ціле. Це великий скарб, який треба шанувати, берегти і розумно збагачувати.
В День української писемності та мови традиційно проводяться різноманітні заходи. Всі вони присвячені темі писемності та грамотності. У цей день зазвичай пишуть диктанти, проводять тематичні вікторини та олімпіади з української мови. В Бахмацькій міській бібліотеці-філії для дітей також стало традицією проводити заходи до цього свята. Сьогодні відбувся бліцтурнір «Чарівні слово і душа у мові рідній возз’єднались», на якому юні користувачі декламували вірші про мову, розгадували кросворд, брали участь у вікторині «Лабіринти мови», а також ознайомилися з книжковою виставкою присвяченою рідному слову і мові. 
 
 



 

Немає коментарів:

Дописати коментар