понеділок, 5 грудня 2022 р.

У Прилуцькій міській центральній бібліотеці ім. Л. Забашти презентували монографію професора Львівського університету ім. І. Франка Григорія Васяновича

Першого грудня в Прилуцькій міській центральній бібліотеці ім. Л. Забашти відбулась презентація монографії «Християнсько-філософський персоналізм Григорія Сковороди» Григорія Васяновича, доктора педагогічних наук, почесного академіка НАПН, професора Львівського університету ім. І. Франка, автора багатьох праць з філософії, етики, естетики, педагогіки, ряду поетичних збірок, лауреата багатьох літературних премій, серед яких Міжнародна премія ім. Г. Сковороди. Онлайн-конференція пройшла в програмі Zoom у теплому спілкуванні з автором книги і присвячена 300-річчю «українського Сократа», поета, педагога, філософа, мислителя Григорія Сковороди.
До спілкування були запрошені викладачі та студенти Прилуцького гуманітарно-педагогічного коледжу ім. І. Франка, бібліотекарі міста, вчителі гімназії #5 ім. В. А. Затолокіна та ЗОШ #3.
У ході спілкування Григорій Петрович розповів про роботу над книгою, про літературу, яку опрацьовував. Автор розповів про головний ідейний напрямок своєї книги - розвінчування російських міфів про Сковороду як «велікоруского» мислителя та одночасно «простуватості» його думок.
Григорій Петрович із цікавістю відповідав на поставлені запитання.
Директорка бібліотеки Людмила Зубко висловила вдячність пану Григорію за монографію, яка поповнила фонди книгозбірні, а учасникам конференції подякувала за спілкування та співпрацю. 
 
 



 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар