четвер, 19 січня 2023 р.

Розмови про толерантність

 Розмови про толерантність завжди викликають емоційну поведінку школярів. Учні 7-В класу Чернігівської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 20 не стали виключенням. До них 16 січня завітали працівники Чернігівської міської бібліотеки для дітей імені О. П. Довженка, щоб обговорити цю важливу та дуже актуальну тему, яка сьогодні стосується кожного.
Толерантність – це, перш за все, терпимість. Терпимість до іншої людини, до її поглядів, поведінки, звичаїв, ідей, почуттів. Терпимість – це гармонія стосунків.
Та зазвичай ми спостерігаємо зовсім іншу картину. Наприклад, у класі є хлопчик чи дівчинка, які висловлюють своє негативне ставлення до однокласника, бо він має вади зору і носить окуляри, або не має сучасного телефону, або йому не подобається модний гурт і він висловив свою думку з цього приводу. Його за це починають цькувати. Така поведінка не толерантна, бо кожна людина має право зберігати свою індивідуальність і має право на власні погляди.
Жваве обговорення, суперечки, висловлювання власних думок, інколи досить різних – так проходила зустріч у 7-В. Тема розмови виявилася дуже цікавою і викликала в учнів різне ставлення до проблеми. Деякі школярі були досить категоричні у своїх висловлюваннях, інші були за толерантність. Та ми всі різні і кожен має право бути самим собою. Тож розмова була корисною для школярів і, сподіваємось, примусила їх замислитися над важливою проблемою суспільства.

 



 
 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар