середу, 18 січня 2023 р.

Презентація нарисів Віктора Кожуха "Забутий хутір Кожухів"

 У п'ятницю, 13 січня, у приміщенні Новгород-Сіверської міської бібліотеки, не зважаючи на дуже складний час, відбулась доволі символічна подія - презентація краєзнавчо-публіцистичних нарисів нашого земляка Віктора Кожуха "Забутий хутір Кожухів".
Теплом батьківської домівки і сонячними спогадами дитинства, невимовним почуттям любові та спорідненості з долею своїх пращурів, добрими словами вдячності своїм друзям, землякам і однодумцям просякнута книга Віктора Івановича, яка побачила світ на початку грудня 2022 року.
Привітати автора прийшли заступник міського голови Павло Верченко, начальник відділу культури та туризму міської ради Юрій Воробей, редактор газети "Сіверський край" Ганна Халіман, історики-краєзнавці Борис Домоцький, Павло Провозін, бібліотекарі, друзі та знайомі. Музичні привітання від учениць музичної школи Варвари Шашко та Анастасії Кашковал, викладачки музичної школи Людмили Бунак, учасниць вокального гурту "Сіверія", Івана Антоневича створили настрій та урочисту атмосферу.
220 сторінок фактів, спогадів, розмірковувань, світлин… 220 сторінок життя… Два почуття володіли всіма присутніми на презентації - ностальгія та гордість, бо краєзнавча література це не тільки спомини очевидців минулих подій, а ще на сьогодні і зброя, яка допоможе впевненіше відстоювати на північному кордоні країни нашу безумовну приналежність до славного роду українських козаків.
Дякуємо авторові за його подвижницьку працю та зичимо творчого неспокою, гордості від здійсненого, втілення задуманого.

 




 

Немає коментарів:

Дописати коментар