середу, 1 лютого 2023 р.

Корюківчани продовжують опановувати цифрові навички

 Попри війну корюківчани продовжують опановувати цифрові навички. І бібліотека стала саме тим простором, куди найзручніше звернутися й отримати відповідні послуги у доступній формі. Останнім часом ключовим питанням у віртуальному вимірі стало безпечне застосування цифрових технологій.
Минулого тижня, підлаштувавшись під графік відключення світла, користувачі Корюківської публічної бібліотеки вчилися як краще захистити себе та своїх близьких від інформаційних та кіберзагроз. Учасники серії освітніх заходів дізнались: як не стати жертвою шахрайства, як уникнути ймовірного зламу сторінки, як не втрапити на ймовірно підробний банківський сайт, куди неуважно зіллєш всю інформацію тощо. Інтернет-шахрайство – це ще й поширення наперед неправдивих (фейкових) новин, брехні, незаконне заволодіння й поширення персональної інформації, дослідження чиєїсь активності на приватних сторінках, тобто практично будь-яка злочинна діяльність, спрямована на задурювання якоїсь кількості людей.
Свій рівень цифрової грамотності учасники показали під час мініконкурсу. Виконуючи завдання, конкурсанти описували ризики перебування в Інтернеті, розробляли стратегію для більш безпечної поведінки, визначали спам-повідомлення та пояснювали, хто має право запитувати їхній пароль тощо.
Підсумком стало визначення переможців та дружнє спілкування за чаюванням…
Навчайтеся, самовдосконалюйтеся  разом із бібліотекою!

Джерело доступу: https://www.facebook.com/korlibrary/posts/pfbid0moe2rjdAfJGyLWCKL6R47AniezW78BD6v9J3JZnJKYS622vj9h7XFV2fb6y5HJ1Fl








Немає коментарів:

Дописати коментар