вівторок, 14 лютого 2023 р.

Презентація книги Дар’ї Бурої «Чернігів. Чотирикутник єдності»

 У бібліотеці ім. М. Коцюбинського пройшла презентація книги журналістки Дар’ї Бурої «Чернігів. Чотирикутник єдності», присвяченій героїчній обороні Чернігова навесні 2022 року.
Книга складається з інтерв’ю очевидців, які в ці буремні дні перебували в Чернігові.
На презентацію завітали герої книги, громадські діячі, волонтери, військові, представники культурних установ, журналісти.
Під час представлення книги виникла жвава дискусія, яка вже наступного дня продовжилася на теренах фейсбуку під кількома тематичними постами. Авторці закинули певний суб’єктивізм у поданні та відборі інформації. На що пані Дар’я зауважила, що книга переважно складається з цитат людей, і це виключно їхнє бачення подій. Сама ж книга не претендує на те, аби бути науковим дослідженням. Авторка погодилася із зауваженнями щодо редактури та коректури тексту, які будуть враховані в наступних виданнях.
Загалом, присутні зійшлися на тому, що задля того, аби наступні покоління могли скласти об’єктивне уявлення про цю війну, завдання сучасних дослідників – створити якомога більше книг, що висвітлюватимуть події з різних точок зору.
Знаково, що простір бібліотеки стає більш сучасним, слугує майданчиком для дискусій та активного обговорення гострих питань.

Джерело доступу: https://www.facebook.com/chernihivlib/posts/pfbid02aqc9CeJVMTSWEjMdKRLT9xXYVBPcASQD93dzFcs1DRfjBXKF8kue8CVwDfTWHaJcl



 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар