вівторок, 21 лютого 2023 р.

Вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні

Сьогодні у бібліотечному коворкінг-центрі Куликівської публічної бібліотеки Центру культурних послуг вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні разом з учнями Куликівського ліцею.
Пригадали події Революції гідності, визначили ключові моменти. 9 років минуло з того дня, як в середмісті столиці України загинула найбільша кількість осіб – 48. Їх разом з іншими 54 загиблими та смертельно пораненими учасниками мирних протестів упродовж зими 2013–2014 років і п’ятьма активістами Майдану, які загинули навесні 2014 року, відстоюючи демократичні цінності та територіальну цілісність України, назвали Героями Небесної Сотні.
Події того дня стали кульмінацією Революції гідності. За неповернення до пострадянської моделі відносин між владою та суспільством, утвердження розвитку України як демократичної європейської країни заплачено дуже велику ціну – людські життя.
День Героїв Небесної Сотні – це жалобний день, але він не про смерть, а про героїчну боротьбу, самопожертву, готовність українського суспільства захищати незалежність України. Гасло цьогорічної кампанії – і соціальної, й інформаційної, і всього відзначення: "Небесна сотня – перші герої російсько-української війни".
Разом переглянули та обговорили зворушливе відео "Люди творять історію. Небесна Сотня".
Завершили зустріч під назвою "Небесна Сотня: ангели свободи" на Алеї Миру акцією "Ангели пам'яті".
Слава, вічна шана та вдячність всім, хто найдорожче – своє життя, віддав за волю і свободу України.





Немає коментарів:

Дописати коментар