четвер, 23 лютого 2023 р.

Розважально-інтелектуальна гра "Нас єднає мова..."

 21 лютого - Міжнародний день рідної мови.
   Сьогодні, ми святкуємо день рідної мови. А в нас вона - українська, яка багата на цікавинки і  відрізняється від решти мов своєю милозвучністю та унікальністю.
   Рідна мова є важливим елементом культурної та національної свідомості людини. Вона не просто засіб спілкування, а історія народу, його світогляду. Мова є найсильнішим інструментом збереження і розвитку нашого матеріального й духовного спадку.
   Наші чудові читачі з 4-Б класу Сновського ліцею № 1 добре знають, що вони справжні українці, нащадки українського слова. Тому з задоволенням відвідали  бібліотеку для дітей, щоб взяти участь у розважально-інтелектуальній грі "Нас єднає мова..."
     Розділившись на команди "Мовознавці" та "Словограй", розпочали участь у мовознавчих та інтелектуальних змаганнях. Бібліотекарі підготували для учасників багато цікавих завдань. Діти весело та завзято відгадували  загадки, складали прислів'я, розгадували фразеологізми, співали українські пісні, грали на музичних інструментах, декламували українські вірші.
    Виконуючи вправу "Я не скажу, а  покажу" молодь мала можливість спробувати себе у ролі актора. Вправа "Буква до букви і виходить слово..." показала вміння швидко відповідати на питання та складати слова. Кожен учасник проявив себе як гарний знавець української мови.
    Веселі та цікаві конкурси, вікторини, завдання  додали учасникам гри творчого настрою. Юні мовознавці нагороджені грамотою.

Джерело доступу: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid02wg8UEUxRFKR7eMWt9ajXsNuSZDo7GJ1XNJ3k9LKQo4kRdD4WpFqUaGMvoGHvqjuml&id=100064712351631

 









Немає коментарів:

Дописати коментар