четвер, 23 лютого 2023 р.

Сторінка історії «Героїв Україна пам’ятає» та майстер-клас «Разом до перемоги»

  20 лютого День Героїв Небесної Сотні - це знак вшанування відваги, сили духу і стійкості громадян, які віддали своє життя під час Революції гідності (листопад 2013 року – лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.
У лютому 2014 року під час сутичок протестувальників із силовиками в центрі Києва загинули понад сто осіб, сотні були поранені, найбільше з яких – 20 лютого. Більшість людей загинули від куль снайперів. Згодом загиблих учасників акцій протесту почали називати "Небесною Сотнею". За даними Генпрокуратури, під час Євромайдану постраждали 2,5 тисячі людей, 104 з них загинули.
Сьогодні Україна переживає тяжкі випробування, продовжується жорстока війна, знову гинуть молоді і сильні, вірні сини України.
Здригається українська земля від гарматних пострілів, ракет, кулеметних черг, розривів мін.
Ми вшановуємо Героїв Небесної Сотні й усіх воїнів-захисників нашої Батьківщини – України, які віддали своє життя за нас, за звільнення нашої землі з неправди. Не маємо права на безнадію, на гріх відчаю і байдужості, тому що перед нами очі тих, кого били і катували за спів українського Гімну, кому відтинали руки за Тризуб, над ким глумились за Український прапор. Не маємо права на зневіру перед тими, чиї очі на нас зорять вже зверху. Це вже не Сотня Небесна – це легіони ангелів, які, за словами Шевченка, пролили кров невинну, а сьогодні над нами ангелами витають з душами праведних Української землі просіявши, щоб постало слово правди, «щоб був син, і була мати, і були люди на землі».
З нагоди вшанування Героїв Небесної сотні 21 лютого в Бахмацькій бібліотеці для дітей була проведена сторінка історії «Героїв Україна пам’ятає». На заході були присутні учні 9-В класу Бахмацького ліцею №1, які зібрались, щоб у глибокій скорботі низько схилити голови перед пам’яттю тих, хто боровся за правду і гідність, за краще майбутнє України. Діти прослухали розповідь про страшні події на Майдані, передивлялися відео, читали вірші. Була представлена книжкова виставка «Небесна Сотня – Герої нашого часу».
Учасники заходу вшанували пам'ять наших земляків, котрі віддали своє життя за Україну хвилиною мовчання.
На заході були присутні голова правління молодіжної організації «Метаморфози» В.В. Іванькота волонтер В.С. Шуляк, які розповіли про свою волонтерську діяльність та наголосили на важливості допомоги нашим воїнам.
Учні 6-А класу Бахмацького ліцею №1 на майстер-класі «Разом до перемоги» виготовляли патріотичні листівки для воїнів ЗСУ, які були передані волонтерам.
Наша Бахмацька міська бібліотека-філія для дітей не пройшла осторонь і долучилась до збору продуктів для 118 бригади ремонтно-відновлюваного батальйону та передали представникам молодіжної громадської організації «Метаморфози».

Джерело доступу: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid02ysgpnS8HRZqDf8f9LR4BQ9h8cMDZn8H9fTMqRgyGQgEjVvpVC5DG8vQfb8ouQDRLl&id=100015436081483







 

Немає коментарів:

Дописати коментар