четвер, 22 серпня 2024 р.

Відкриття виставки «Мовні вправи»

 20 серпня у "Публічній бібліотеці" Бобровицької міської ради відбулось відкриття виставки «Мовні вправи» за сприяння Port of Culture та фундації Artists Support Ukraine, а також командної роботи бібліотеки та Бобровицької ГО «Культурний андеграунд». Виставка складається з творів сучасних художників, що працюють з темою національної ідентичності й віднаходять свої власні голоси: Алевтини Кахідзе, Кулани Світлинич, Валерія Ведути, Тетяни Хорошун, Ельтурана Мамедова.
Крім експозиції виставки, у день відкриття пройшла дискусія з експертами на тему: "Мова Перемоги: роль української мови в реаліях війни".
Розмову вели про коріння мовної проблеми, знищення московитами носіїв української мови. Про те, як росіяни захищають свій мовний простір, знищуючи наш у ці дні. Також наголошували на тому, що потрібно читати книги, як допомагає книга у вивченні мови. Говорили про наші діалекти, зокрема, Ярославську говірку, відродження мови шляхом фольклору та відродження нашої нематеріальної спадщини, чому потрібно знати своє і передавати ці знання наступним поколінням.
Серед запрошених на захід були представники керівництва громади в особі Юлії Петренко, заступника Бобровицького міського голови, ЗМІ, освіти та культури, наші читачі та добрі друзі бібліотеки.
Родзинкою заходу стало виконання чуттєвих поезій від пані Тетяни Череп-Пероганич, автентичний спів Ангеліни Зарубіної та мелодії від народної артистки України Світлани Мирводи.
« Що може бути для нас – українців, ближче і відповідальніше - як знання і спілкування нашою милозвучною, чарівною, солов’їною мовою!
Такі заходи, як ковток свіжого повітря у нашому повсякденному житті», - коментує відвідувачка заходу.

Джерело доступу: https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=554253376948509&id=100070915545176&mibextid=qi2Omg&rdid=RAuOYNP7y252mkE6





Немає коментарів:

Дописати коментар