середа, 2 жовтня 2024 р.

Година патріотичного виховання «Наш дух і воля непоборні!»

1 жовтня в Україні відзначають День захисників і захисниць, День українського козацтва та День Покрови Пресвятої Богородиці.
З нагоди свята у "Публічній бібліотеці" Носівської міської ради відбулась година патріотичного виховання «Наш дух і воля непоборні!». Учасники заходу – клієнти філії Державної установи «Центр пробації» в Чернігівській області, ознайомились з історією виникнення та традиціями цього свята, поділилися своїми знаннями про українську історію та козацьку епоху, що є символом честі та боротьби за свободу.
У цей день ми вшановуємо сучасних захисників і захисниць України та українських героїв різних епох. Сучасні воїни примножують і розвивають тисячолітні українські військові традиції. Українська армія береже імена героїв минулих епох: від воїнів-русичів і козаків до січових стрільців, вояків армії УНР, УПА та воїнів армій антигітлерівської коаліції під час Другої світової війни. Наступність поколінь знайшла відображення і в елементах одностроїв – головний убір “мазепинка”, нарукавний тризуб. Гасло “Слава Україні! Героям слава!” стало офіційним вітанням українського війська.
В Українській традиції це свято пов’язане з Днем Покрови Пресвятої Богородиці. Тому у 2023 році День захисників і захисниць перенесено з 14 на 1 жовтня у звʼязку з переходом Православної церкви України та Української греко-католицької церкви на Новоюліанський стиль календаря.
Ідея заступництва Божої Матері – захисниці від ворогів – має глибоке коріння. Пресвяту Богородицю дуже шанували козаки, а Покрова для них була одним із найвеличніших свят, за що й отримала другу назву – Козацька Покрова. Козацькі традиції бережуть і розвивають сучасні захисники і захисниці України.
Це свято – ще одна можливість подякувати Силам оборони України. Ми віримо, що нинішні захисники і захисниці здобудуть перемогу і доземно вклоняємось героям, що віддали своє життя за честь, волю і спокій кожного з нас.

Джерело доступу:  https://www.facebook.com/100023792208100/posts/1757241745078882/?mibextid=xfxF2i&rdid=TT3N9SDgnMMzp6Bo


Немає коментарів:

Дописати коментар