пʼятниця, 4 жовтня 2024 р.

Вечір-спомин Анатолія Михайловича Чміля

 2 жовтня у Срібнянській центральній бібліотеці відбувся зворушливий вечір-спомин «Пам'ять вічна, як пісня», присвячений 90-річчю від дня народження заслуженого працівника культури України Анатолія Михайловича Чміля (1934–2012). Видатний діяч культури залишив глибокий слід у розвитку мистецтва на Срібнянщині, де протягом 34 років очолював районний відділ культури.
Під час заходу колеги, учасники художньої самодіяльності та друзі поділилися спогадами про людину, яка своїми зусиллями та натхненням створила низку талановитих колективів, що прославили Срібнянський район не лише в Україні, але й за її межами.
Одним із головних досягнень Анатолія Чміля стала чоловіча хорова капела, яку він заснував і перетворив на справжню перлину місцевої культури. Цей колектив здобув звання «народного» і з гордістю представляв Чернігівщину на численних фестивалях та конкурсах, таких як святкування на «Хортиці» та виступи в Києві й Хмельницькому.
Завдяки його невтомній праці також був створений народний жіночий вокальний ансамбль «Віночок», який став справжньою прикрасою району. Ансамбль отримав звання лауреатів республіканських та міжнародних конкурсів, зокрема телетурніру «Сонячні кларнети» та конкурсу «Дружба – 95».
Справжньою візитівкою творчої діяльності Анатолія Чміля стала народна агітаційна художня бригада «Колос», режисером і сценаристом якої він був. Колектив представляв Україну на всесоюзних конкурсах, здобувши перемогу в Уфі, та об'їздив численні області країни, залишаючи по собі незабутнє враження.
На вечорі-спомині бібліотека презентувала бібліографічний покажчик «Анатолій Михайлович Чміль», що став частиною серії «Славетні постаті Срібнянщини». Це видання присвячене життю та творчій спадщині нашого видатного земляка.
Завдяки невтомній праці Анатолія Михайловича Чміля Срібнянщина зберегла і примножила свої культурні традиції. Його ім'я назавжди залишиться в пам’яті як символ самовідданості, творчості й безмежної любові до рідного краю.

Джерело доступу: https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=1105416427847671&id=100051379719227&rdid=wT9z0R8FUbRFxBQ6

 




Немає коментарів:

Дописати коментар