вівторок, 1 жовтня 2024 р.

Всеукраїнський день бібліотек у КЗ "Публічна бібліотека" Бобровицької міської ради

 У Всеукраїнський день бібліотек керівники громади, відділу культури та туризму, добрі друзі бібліотеки віншували працівників, ветеранів, активних читачів КЗ "Публічна бібліотека" Бобровицької міської ради.
Пройшовши значний етап розвитку та вдало адаптувавшись до сучасного світу Публічна бібліотека зі своїми бібліотеками-філіями була й залишається унікальним осередком культурної спільноти громади.
Тут завжди цікаво й, найголовніше, з користю проводять час як юні, так і дорослі відвідувачі.
Невичерпної енергії, творчої наснаги та успіхів у благородній просвітницькій справі бажали бібліотекарям заступник міського голови Юлія Петренко, начальник відділу культури та туризму Людмила Луценко, директор бібліотеки Леся Циба.
Почесними грамотами міської ради, відділу культури та туризму нагороджено активних, енергійних та завзятих бібліотекарів: Оксану Делемень, Інну Ковиршину, Лідію Федько, Людмилу Шидловську, Ольгу Сільченко, Віру Лепеху.
Не обійшлося без дарунків і для колективу: сучасна мікрохвильовка та книги від нашого керівництва, квіти та солодощі від добрих друзів бібліотеки! І справжнім сюрпризом стала величезна посилка нових "смачних" книг від нашої бібліотечної феї пані Марії, яка навіть з далекого зарубіжжя в розпал свята знаходить способи привітати бібліотеку щедрими дарунками.
А головною приємністю дня була нагорода від Української бібліотечної асоціації - зайняте високе 2 місце у Всеукраїнському конкурсі "Краща бібліотека року". Наша бібліотека для дітей стала першою у номінації "Малі бібліотеки". Це не тільки висока нагорода для нашого колективу, а й стимул для нових проєктів, здобутків та перемог.
Родзинкою свята стала презентація книги Ярослава Карпця «Феєрія духу», яка присвячена життю і творчості Павла Тичини. Хто може краще і глибше розповісти про себе, ніж сам Тичина? Тому в основу книги лягли записи із щоденника Павла Тичини, а також авторське бачення життя і творчості видатного генія ХХ століття.
«Тичина – він різний. Тому до нього хочеться повертатися кожному новому поколінню українців, тому його поезія хвилює душі тисяч й мільйонів українців, тому скільки людей – стільки й думок про його творчість» - говорить автор.
Окрасою заходу стали пісні на слова Тичини у виконанні талановитих вихованців Бобровицької школи мистецтв Cоломії Баран та Насті Циби. Присутні були захоплені талановитим прочитанням поезії нашого видатного земляка від переможниць мистецького конкурсу ім. Павла Тичини "Добридень тобі, Україно моя!" Яни Резвін, Єви Супрун та Марії Матвієнко.
На завершення свята прозвучали пісні "Не бував ти у наших краях" на слова Павла Тичини та музику Катерини Калініченко, "Стежина до мого села" на слова та музику Світлани Кабиш від наших колежанок, працівників Бобровицького Будинку культури.

Джерело доступу: https://www.facebook.com/100070915545176/posts/581652370875276/?mibextid=xfxF2i&rdid=7FDMblvuLxO1KLqb



Немає коментарів:

Дописати коментар